Wie ben ik?

Mijn overtuiging is dat kunst en cultuur de wereld een beetje mooier maken. Kunst en cultuur zijn voor mij een manier om onder andere te begrijpen, te spiegelen, te verbeelden, te ontdekken, te verwonderen en natuurlijk om plezier te maken.

 

Ik realiseer me dat kunst en cultuur niet vanzelfsprekend een plaats hebben in het leven van kinderen, jongeren en volwassenen. Daarom maak ik me sterk voor een stevige plaats van kunst en cultuur in het onderwijs, zorg en sociaal domein. Mijn opleidingen (Pabo, Algemene cultuurwetenschappen en Professioneel regisseur voor het amateurtheater) en jarenlange ervaring in de cultuureducatie, maar zeker ook mijn drive zorgen ervoor dat ik kunst en cultuur goed voor het voetlicht weet te brengen. Samenwerken met mij betekent geïnspireerd raken en enthousiast worden over kunst en cultuur.

Mijn passie voor kunst en cultuur neem ik mee in mijn makerschap. Naast mijn werk in de cultuureducatie werk ik als theaterregisseur en theatercoach voor school & straat. Ik maak voorstellingen, vaak op locatie, waarin ik oog heb voor verbeelding en esthetiek. Daarbij schroom ik niet om maatschappelijke thema’s aan te kaarten. Met mijn theatervoorstellingen wil ik het publiek een verhaal vertellen, laten beleven, maar ook wil ik stof tot nadenken meegeven.

Voor mij geldt dat een wereld zonder kunst en cultuur, in grote of kleine vorm, ondenkbaar is. Kunst en cultuur zijn immers overal. Samen met jou ga ik graag op zoek naar een manier waarop kunst en cultuur een plaats kan krijgen in jouw organisatie.

kunst en cultuur patrice matthee